Fifty Shades of Grey (Film, 2015) - MovieMeter.nl (2024)

+ Mijn Updates

+ Mijn Films

  • Info
  • Stemmen
  • Kopen
  • Statistieken

Drama / Erotiek |125 minuten / 129 minuten (Unrated)

2,25 975 stemmen

+ Mijn stem

467 reacties

Genre:Drama / Erotiek

Speelduur:125 minuten / 129 minuten (Unrated)

Alternatieve titels:Vijftig Tinten Grijs / 50 Shades of Grey / Fifty Shades of Gray / 50 Shades of Gray

Oorsprong:Verenigde Staten

Geregisseerd door:SamTaylor-Johnson

Met onder meer:DakotaJohnson, JamieDornan en EloiseMumford

IMDb beoordeling:Fifty Shades of Grey (Film, 2015) - MovieMeter.nl (2)4,2(337.003)

Gesproken taal:Engels

Releasedatum:12 februari 2015

Plot Fifty Shades of Grey

"Are you curious?"

Anastasia is net afgestudeerd aan de universiteit, samen met haar beste vriendin Kate. Terwijl Kate aan de slag gaat bij een lokale krant, komt Anastasia moeilijk aan de bak met haar universitaire graad en besluit ze een baan aan te nemen in een bouwmarkt. Op een dag vraagt een zieke Kate haar om een interview over te nemen met ene Christian Grey. Een succesvolle entrepreneur en miljardair. Het blijkt het begin te zijn van een bijzondere relatie.

Fifty Shades of Grey (Film, 2015) - MovieMeter.nl (12)Fifty Shades of Grey (Film, 2015) - MovieMeter.nl (13)Fifty Shades of Grey (Film, 2015) - MovieMeter.nl (14)Fifty Shades of Grey (Film, 2015) - MovieMeter.nl (15)Fifty Shades of Grey (Film, 2015) - MovieMeter.nl (16)Fifty Shades of Grey (Film, 2015) - MovieMeter.nl (17)Fifty Shades of Grey (Film, 2015) - MovieMeter.nl (18)Fifty Shades of Grey (Film, 2015) - MovieMeter.nl (19)Fifty Shades of Grey (Film, 2015) - MovieMeter.nl (20)Fifty Shades of Grey (Film, 2015) - MovieMeter.nl (21)Fifty Shades of Grey (Film, 2015) - MovieMeter.nl (22)Fifty Shades of Grey (Film, 2015) - MovieMeter.nl (23)Fifty Shades of Grey (Film, 2015) - MovieMeter.nl (24)Fifty Shades of Grey (Film, 2015) - MovieMeter.nl (25)Fifty Shades of Grey (Film, 2015) - MovieMeter.nl (26)Fifty Shades of Grey (Film, 2015) - MovieMeter.nl (27)

',nextArrow: '

',responsive: [{breakpoint: 767,settings: {slidesToShow: 2.2,slidesToScroll: 2}}]});});

Externe links

Social Media

Volledige cast

Acteurs en actrices

Dakota Johnson

Anastasia Steele

Jamie Dornan

Christian Grey

Jennifer Ehle

Carla

Eloise Mumford

Kate

Victor Rasuk

José

Luke Grimes

Elliot Grey

Marcia Gay Harden

Dr. Grey

Rita Ora

Mia Grey

Max Martini

Taylor

Callum Keith Rennie

Ray

', nextArrow: '

',responsive: [{ breakpoint: 767, settings: {slidesToShow: 2.7,slidesToScroll: 2 }}]});});

Alle Media

Video's en trailers

Reviews & comments

  • 467 berichten
  • 56 meningen

* denotes required fields.

* denotes required fields.

  • 467 BERICHTEN
  • 56 MENINGEN

zoeken in:

Vorige123141516Volgende

stratmans

  • 878 berichten
  • 893 stemmen

7 maart 2019, 21:52 uur

aangename film met wat inhoud

AnyaH

  • 357 berichten
  • 299 stemmen

15 oktober 2019, 21:31 uur

Alle boeken uit de serie had ik al veel eerder gelezen, waarbij ik 'Grey' (verteld vanuit Christian gezien) het meest interessante deel vond. De film valt wel tegen t.o.v. het boek. Het meest goede deel van de film vind ik de eerste helft waarbij ze om elkaar heen draaien zonder dat er iets noemenswaardigs gebeurd. Die negotiation aan tafel slaat echt alles, je bent maagd en zit met een staalhard gezicht over details te onderhandelen, dat is niet geloofwaardig. En die eerste keer is een lachertje, ze loopt heel vlot mee, niks zenuwachtig, 1 minuutje voorspel en daarna hupsakee, vreselijk Hollywoods! En ik vind Dakota Johnson echt suf overkomen. Maar ja, blijkbaar vallen perverse miljardairs op leeghoofdige mutsen!

tommykonijn

  • 4969 berichten
  • 2225 stemmen

16 november 2019, 18:42 uur

Deze film deed mij een beetje denken aan . Soms zo slecht dat het lijkt alsof het de bedoeling is. En juist daardoor is het eigenlijk nog best goed door te komen.

Ondanks dat ik natuurlijk van tevoren wist dat de film door critici volledig neergesabeld is, was ik toch wel nieuwsgierig naar de hype achter deze reeks. Ik heb me niet verveeld, eerder nogal wat keren verbaasd, maar dit is inderdaad niet best. Een van de voornaamste problemen is dat Christian Grey de uitstraling van een zak aardappelen heeft. Een creep pur sang, dus het is compleet ongeloofwaardig dat Anastasia überhaupt iets met hem te maken wil hebben. Tegelijkertijd is het al even bizar dat Grey, die via zijn bedrijf vast en zeker de nodige connecties heeft, zo gefixeerd is op deze ene dame.

Er is dus geen sprake van onderlinge chemie. De verhouding tussen de twee wordt je als kijker letterlijk opgelegd, maar ik geloofde er niks van. Grey benadrukt de hele tijd dat hij niet aan relaties doet, maar de manier waarop hij zijn tijd neemt met twijfelkont Anastasia lijkt dan weer te suggereren dat hij hier wél op uit is. Die hele verhouding is dus nogal vaag. Lichtpuntjes zijn er nog wel te vinden: ook mij viel op dat de film er bij vlagen vrij stijlvol uitziet qua kleurgebruik en camerawerk en al met al vond ik dat Dakota Johnson zich goed staande wist te houden met dit materiaal. Ze heeft haar uitstraling mee, maar wanneer haar personage op het einde (eindelijk!) erachter komt dat het niet haar ding is, leefde ik ook wel oprecht met haar mee.

Ik heb niet zo’n grote hekel aan de film als sommige anderen, maar ik ben het ermee eens dat deze verfilming weinig te bieden heeft . Randpersonages als Kate en José zijn wandelende stereotypen die niks toevoegen en de twee hoofdpersonages hebben zo weinig gemeen dat ik maar niet snapte waarom ze om elkaar heen bleven draaien. Ongetwijfeld dat het bronmateriaal ook niet erg hoogstaand is, maar deze Fifty Shades of Grey is vooral een erg vreemde, ietwat ongemakkelijke zit. En dat laatste heeft helemaal niets met het SM-gebeuren te maken.

2*

Angel9999

  • 222 berichten
  • 1480 stemmen

9 februari 2020, 01:38 uur

Het is bijna funny dat deze film een ongelofelijke lage score heeft. Is het denial dat deze film zo streng wordt beoordeeld? Is het herkenning waar je bang van wordt en dan maar een lage score geeft omdat je dan zogenaamd vindt dat het acteerwerk niet goed is?

Ik vind het een heerlijke film en Dakota en Jamie zijn prima gecast. En ik vind het ook een verrijking voor de seksualiteit voor menigeen. En daarom een 5 van mij.

Noodless

  • 9245 berichten
  • 5854 stemmen

7 juli 2020, 15:33 uur

Tja, toch maar eens aan gewaagd maar de film heeft heel weinig te bieden. Heel de opzet rond hun sekscontract en de seksuele belevingen hierbij wisten mij niet echt te boeien. Je kunt je afvragen waarom deze rijke stinkerd zoveel energie in deze relatie steekt als er zoveel andere vrouwen zijn want Anastasia is vanaf het begin al terughoudend tegenover zijn ideeën. Houden van hoort er voor hem niet bij. Toch voelt ze zich op de één of andere manier tot hem aangetrokken om het toch te proberen en te kijken hoe ver Christian Grey wel wil gaan. Natuurlijk is het ook een voordeel en gemakkelijk als je heel rijk bent en zowat alles kan veroorloven.
Maar echte liefde ? Op het einde beseft Anastasia dat het ook echt niks voor haar is.
Gelukkig weet de twee protagonisten de film toch een beetje interessant te houden door hun spel. Vooral Dakota Johnson vond ik wel overtuigend spelen. Camerawerk is goed en het ziet er allemaal stijlvol uit. Dus helemaal negatief is het ook niet, maar de film heeft echt weinig inhoud en ondanks het gegeven wist de film mij ook niet te raken op het erotische of romantische aspect. 4/10

martijn011

  • 2007 berichten
  • 1300 stemmen

19 oktober 2020, 16:11 uur

Ook ik moest er aan geloven, het zien van de gehele 'Fifty Shades' reeks. Ik schrijf dit nadat ik de hele trilogie al heb gezien, dus ik kan alvast vermelden dat het eerste deel het beste deel is.

Tenminste, zo ver je van 'beste' film kan spreken, want het is nog gewoon een onvoldoende. Toch is dit de minst slechte van de drie, laat ik het zo maar noemen dan.

Dakota Johnson is lang zo slecht nog niet, het grote probleem ligt vooral bij Jamie Dornan. Niet alleen is hij totaal ongeloofwaardig als multi-miljardair, ook z'n acteerwerk is erg matig. Nu is het wel zo dat de kwaliteit van de dialogen ook nogal te wensen over laat.

Sowieso is dit allemaal heel matig en het kan alleen de doelgroep waar het voor gemaakt is waarschijnlijk bekoren. Mij niet in ieder geval.

2.5*

mrklm

  • 8646 berichten
  • 8417 stemmen

17 september 2021, 11:06 uur

Maagdelijke studente Anastasia Steele [Dakota Johnson] krijgt rode oortjes wanneer ze tijdens een interview voor een studentenblad ontdekt dat de aantrekkelijke miljardair Christian Grey [Jamie Dornan] zo zijn eigen ideeën over liefde en seks heeft. Al gauw verzandt dit in een serie SM-scènes waar verlichte kijkers nauwelijks warm of koud van worden en die geen enkele aanwijsbare betekenis lijken te hebben. Volstrekt hypocriet: Johnson is wél volledig naakt te zien maar Dornan niet en de suggestie dat Christians voorkeur voor SM een teken is van een psychologisch trauma getuigt van naïviteit. Een treurig niemendalletje dat echter voldoende geld in het laatje bracht om twee sequels te rechtvaardigen.

Mysterie-schrijver

  • 221 berichten
  • 447 stemmen

6 maart 2022, 20:44 uur

Waarom deze film en boekenreeks zo populair zijn begrijp ik totaal niet. Ik heb hem een keer gekeken toen hij nieuw was maar dat was dan ook meteen de laatste keer.

Een onzekere meid die valt voor een excentrieke man die op een bepaalde manier behoorlijk dominant is. En de rest is te voorzien.

Hij is voor mij nog niet eens een halve ster waard.

charmie

  • 252 berichten
  • 0 stemmen

25 maart 2022, 21:05 uur

Als dit alles is, komt Armie Hammer hier toch zeker moeiteloos mee weg.

frans123

  • 3990 berichten
  • 1041 stemmen

5 mei 2022, 14:14 uur

Het grappige is dat met name vrouwen deze film ( s) gaan kijken Vrouwen zijn nieuwsgierig, mannen niet. Mannen laten de film links liggen. Die "'doen het liever zelf"..Vrouwen kijken en praten er graag over....

frans123

  • 3990 berichten
  • 1041 stemmen

5 mei 2022, 14:17 uur

Angel9999 schreef:

Het is bijna funny dat deze film een ongelofelijke lage score heeft. Is het denial dat deze film zo streng wordt beoordeeld? Is het herkenning waar je bang van wordt en dan maar een lage score geeft omdat je dan zogenaamd vindt dat het acteerwerk niet goed is?

Ik vind het een heerlijke film en Dakota en Jamie zijn prima gecast. En ik vind het ook een verrijking voor de seksualiteit voor menigeen. En daarom een 5 van mij.

Alleen vrouwen vinden deze sh*t goed. Mannen mijden het....geen tijd....die zijn aan het vrijen.. 😉 😉

BlueJudaskiss (moderator films)

  • 11539 berichten
  • 4930 stemmen

5 mei 2022, 14:22 uur

frans123 schreef:

Het grappige is dat met name vrouwen deze film ( s) gaan kijken Vrouwen zijn nieuwsgierig, mannen niet. Mannen laten de film links liggen. Die "'doen het liever zelf"..Vrouwen kijken en praten er graag over....

Heel veel aannames in één bericht.

frans123

  • 3990 berichten
  • 1041 stemmen

5 mei 2022, 14:29 uur

BlueJudaskiss schreef:

(quote)

Heel veel aannames in één bericht.

Niks hoor, ik spreek uit ervaring.. In die tijd zat ik op nogal wat datingsites De dames waren er vol van Mannen keken niet / meden het..

Met zo'n pakweg 220 vrouwen in mijn leven...( jij ook??) heb ik er een betere kijk op, en weet ik waarover ik praat. ( jij ook???)

monique23051

  • 6 berichten
  • 54 stemmen

29 juli 2022, 20:30 uur

Misschien dé meest geziene film door vrouwen in het jaar 2015 of 2016 maar hij kon mij niet écht bekoren. Ben met mijn zus en vrienden naar bioscoop geweest maar vond deel 2 en 3 beter(der) dan dit deel waar ik géén echt verhaal in vond zitten...Helaas...

Duke Nukem

  • 1536 berichten
  • 1830 stemmen

8 oktober 2023, 12:59 uur

Ebenezer Scrooge schreef:
Een zeer goede boekverfilming, aangezien de film al net zo slecht is als het boek.

😄

Na de vele berichten die ik over deze film heb gelezen, sommige lovend anderen de film neersabelend, heb ik mij er ook eens aan gewaagd. En wat kan ik zeggen? Dit is inderdaad zeer matig! Niets geen erotische spanningsopbouw, en ook geen romantiek. Een creepy rijke yuppie die een muurbloempje verleidt en in zijn erotische BDSM fantasieën wil betrekken. En het naïeve muurbloempje die samen met haar kamergenote zwijmelt zodra ze de knappe maar oh zo creepy rijkaard ontmoet. De dialogen zijn oerdom en onrealistisch en er is geen enkele chemie tussen de twee hoofdrolspelers. De seksbeelden zijn saai en niet erg gewaagd. Natuurlijk is het blote lichaam van Dakota Johnson wel de moeite waard, maar dat kan deze film niet redden. Het enige bijzondere aan deze film is het BDSM gegeven, en daar wordt op creatief gebied weinig mee gedaan. Het open einde van de film maakt dat de kijker verplicht wordt om het tweede (en derde) deel ook te bekijken. Het is een erg goedkope truc om meer films te kunnen slijten, en het heeft de kijker een ongelooflijk gevoel van in de zak gezet te worden.

ZAP!

  • 5103 berichten
  • 3549 stemmen

8 oktober 2023, 14:09 uur

Grappig dat er mensen zijn die deze film werkelijk bekijken...

Vorige123141516Volgende

Fifty Shades of Grey (Film, 2015) - MovieMeter.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Eusebia Nader

Last Updated:

Views: 5682

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Eusebia Nader

Birthday: 1994-11-11

Address: Apt. 721 977 Ebert Meadows, Jereville, GA 73618-6603

Phone: +2316203969400

Job: International Farming Consultant

Hobby: Reading, Photography, Shooting, Singing, Magic, Kayaking, Mushroom hunting

Introduction: My name is Eusebia Nader, I am a encouraging, brainy, lively, nice, famous, healthy, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.